tirsdag den 31. marts 2009
Debat: Generalsekretær Fogh?
Spørgsmålet til debatten lyder således:
Bør Statsminister Anders Fogh Rasmussen gå af som dansk statsminister til fordel for NATO-jobbet? Til en ordentlig debat skal selvfølgelig følge en begrundelse :)
Han har slået Hiphop ihjel...
…Og nu er han klar til starte forfra. Flo Rida er den nye tids Electro-hop (ja det hedder det altså) kunstner, ud af USA eller nærmere betegnet Florida. Man mærker at navnet er nøje valgt, ikke bare for at vise, hvor han kommer fra men også, for at definere hans talent for rim-sang, altså hans ”flow”. Han ridder på beatet med sit hurtige flow, ergo er han en Flow rider.
Han er ikke en udenvidere ukendt kunstner, der praler af en tight fanbase, eller titlen som undergrundens konge. Nej tværtimod har han vist sig som manden bag vor tids bedst sælgende hits. Det startede med at hele verden blev taget med storm da vi på dansegulvet kunne hyle med til ”shawty had them apple bottom jeans, boots with the fur, with the fur!...”. Sangen kaldet ”low” slog samtlige rekorder og blev det hurtigst sælgende hit i løbet af en uge (476 000 kopier). Denne single blev starten på Flo ridas globale succes, som med hans album ”mail on Sunday” smed endnu flere hits fra sig.
Tid gik der, og lige inden vi troede Flo rida var endnu en af de der døgnfluer, som laver et kæmpe hit de ikke kan opfølge, så kom singlen ”right round
Sangen slog forrige rekord og solgte endnu bedre end megahittet "low". Flo rida var tilbage. Med sig havde han løftet om et nyt album, og efter at have hørt "right round" så er forhåbninger høje. Nu er Albummet her, og det er en spændene sag.
R.O.O.T.S hedder albummet og er prydet med Flo ridas svulmende overkrop, samt de rødder der har ledt ham til at overvinde problemerne. Derfor står R.O.O.T.S også som et akronym for Route Of Overcoming The Struggle. Meget kort undrer man sig over om han mener finanskrisen, men så går det op for en at manden nok hellere vil snurre sit hovede "right round" end snakke om voksne ting som politik og finans. Dette bør man have i mente, når man lytter til Flo rida.
Ordet "struggle" bliver da hurtigt forklaret ved første sang, "Finally here", hvor Flo rida rapper og synger om hvordan han er kommet fra slummen til hans store succes. Det er omtrent her jeg bliver en smule naiv i forhold til dybde i sangvalg og generel mening med album. Det sker netop fordi næste sang, "jump" bliver sat i gang af Nelly Furtado, der synger:
"when i say jump, you say how high"
I mit ihærdige ønske om at der måske ligger et koncept album gemt i Flo rida, tror jeg at sangene alle skal repræsentere en forhindring i livet, eller et trin på stien mod at overkomme ens "struggle". Jeg må desværre se mig med at dette blot er Nik og Jay i større stil.
Sangene på R.O.O.T.S er utrolig gennemført lavet og er også utroligt kreative uden at komme ud mod det abstrakt alternative. Det er tydeligt at Flo rida, er opsat på at køre hans eget show med det nye album, når man ser på de beskedne gæsteoptrædener. Flo rida ved at hans flow er bedst så hvorfor skulle han få andre rappere med på albummet. Han har nemlig stort set kun gæster til at synge omkvæd på sangene. Her ser vi da også cremen samt nogle knapt så kendte. Nelly Furtado synger i "jump", Ne-yo i den følelsesladede "Be on you". Akon og Will.i.am er med, Wyclef Jean er med. Så der er lagt i ovnen til et par hits allerede der. Desværre finder man sig bedre i versene med Flo rida, end man gør i f.eks. det sølle okmvæd Akon smasker sig afsted med. Wyclef Jean, derimod løfter hele pladen til sit højeste ved sidste sang "Rewind", der er en storslået sang om nostalgi.
Der er ikke en finger at sætte på produktionerne i pladen, men hvis jeg skulle komme med et lille rynk på næsen, så må det være den "msn-popup" sample der i "Sugar", konstant for mig til at lede efter det forbandede chat-vindue. Sangen "Sugar" bliver til gengæld en af pladens helt stærke numre, da produceren Dj Montay ganske "kreativt" har fået Wynter Gordon til at synge tonerne fra Eiffel 65's "blue (Da Ba dee)", ja jeg blev ganske overrasket over denne stigende tendens til at sample halvdårlige sodavandsdisko sange i samme stil som T.I. og Rihanna samplede O-Zone. "Sugar" er bare en af en håndfuld sange der sender ens tanker mod et helt andet stykke musik. "gotta get it (dancer)" tager elementer fra Tina Turners "Private Dancer", "Touch me" tager samme velkendte sample fra Benny Bennasis "satisfaction", og selvfølgelig er der "right round", der minder meget om Dead or Alives "you spin me round (like a record)".
Som sagt så bliver Flo rida, meget hurtigt til en Nik og Jay i et større perspektiv, fordi han ikke rækker meget længere end "ladies, fame, money, og selvfølgelig R.O.O.T.S". Jeg tror dog bare det handler om at tage albummet som det nu engang er, et party starter af en anden verden. Hvad end man skal kalde det Flo rida laver, så forbliver han kongen af det. Der er ganske enkelt bare noget behageligt ved at høre, hvor nemt han får sin svære onbeat rap til at lyde som svingninger der går lige i dansemusklen.
Albummet R.O.O.T.S, er utrolig godt klædt på til fest. Som en bryllupskjole er alle de nødvændige elementer tilstede, noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt (blue (da ba dee)). stilen er dyr og det kan man høre, men det klæder rigtig godt på Flo rida. Det virker desværre lidt som om Flo rida ikke selv har udvalgt det på egen hånd. R.O.O.T.S følger moden på højeste plan, så tøjet glimter, derfor giver buksen 4 ud af 6 stykker kluns.
/\ /\ /\ /\ - -
her er lige til dem der synes "right round" er utrolig originalt.
fredag den 27. marts 2009
Fredagfredagfredag
Ja, så blev det fredag igen igen. Og sikke en kedelig uge det har været. Lange fucking dage hver fucking dag. Og så er bloggen ikke blevet opdateret siden sidste fredag. Vi beklager (eller jeg gør hvertfald) for at vores indlæg om vores cola smagning ikke er kommet op endnu. Vi prikker stadig til Buksen som tilsyneladende ikke kan få løst problemet med sin computer.
Go' weekend alle sammen.
- Sokken
fredag den 20. marts 2009
Fredagsnumse!
Hej alle sammen. Så har vi ramt fredag igen. Og som sædvanlig skal i da have jeres fredagsnumse med på vejen. Man sku' da være et skarn hvis man ikke kunne.... Ja..
Stay tuned på bloggen her i weekenden. Vi vil komme med vores første smags-anmeldelse og give jer sandheden om colaen! Hvilken er den bedste? Det vil vi finde ud af.
God weekend!
onsdag den 18. marts 2009
Musik fra karrierekanonen!
Hvem beskytter os mod beskytterne?
tirsdag den 17. marts 2009
Tilfældigheden findes... IKKE!!
lørdag den 14. marts 2009
Favorite Femme Fatale
fredag den 13. marts 2009
Da OB blev købt ud af Superligaen
Fredag endnu engang
mandag den 9. marts 2009
Findes det ekspansive demokrati?
I renæssancen ca. 1000 år efter det vestromerske riges sammenbrud søgte man således en genfødsel af de antikke græske idealer og filosofier, herigennem demokratiet. I 1700 tallet opstod liberalismen, der gjorde op med kongerne og kejsernes enevælde i Europa. Mennesket var frit, selvstændigt tænkende – enhver var sin egen lykkes smed lød det. Liberalismens tanker blev manifesteret i Den Franske Revolution – hvor mantraet var ”Frihed lighed og broderskab”, og den Amerikanske Uafhængighedserklæring og krig, ”We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal…”, banede vejen for fødslen af de første vestlige demokratier.
Her spirede demokratierne og det kan ses som årsagen til den vestlige levevis i dag. De europæiske og de amerikanske demokratier er således opstået da borgerne blodigt eller ikke blodigt gjorde op med det despotiske enevælde.
Med det idealistiske demokrati følger et ønske om at udbrede denne folkets styreform til verden, således at man en dag kan opnå den sagnomspundne verdensfred, med lige rettigheder for alle. I sandhed et mål, der må være det absolutte og værd at stræbe efter. Spørgsmålet er blot hvordan det kan lade sig gøre?
For hvis man søger at udbrede demokratiet via voldelige midler, hvis man søger aggressivt og ekspansivt at udbrede demokratiet, forsvinder hele grundideen om fred og frihed vel i uforståelige krigshandlinger, der blot skaber frygt for ”demokratiets budbringere”. Men er det ikke netop de modsatte bl.a. USA og Danmark har stået i spidsen for i f.eks. Irak. Et forsøg på at pådutte et land demokratiet uden at landet har nogen demokratisk tradition. For en befolkning der ikke har gennemgået samme historiske strømninger, som blev refereret til i begyndelsen, bliver ideen om et folkestyre svær at forstå. Det gør at implementeringen af demokratiet bliver en lang og besværlig proces. Er der så samtidig krigslignende og forfærdelige forhold i landet bliver situationen om end endnu værre, og folkestemningen kan meget hurtigt ændre sig imod de såkaldte ”befriere”, der pludselig bliver besættere.Er det ikke bedre med forholdsvist fredeligt despotisk styre end et voldeligt og usammenhængende demokrati?
Måske, det rejser dog blot spørgsmålet om despotiske tyrannier kan være fredelige, endsige respektere menneskerettigheder? Under alle omstændigheder virker krig ikke som et optimalt redskab i den idealistiske udbredelse af demokratiet. For demokratiet er jo netop i en ikke voldelig ide. Man respekterer retten til liv, retten til ejendom, retten til at ytre sig, retten til fri religion etc.. Krig bremser alle disse idealer, også selv den føres under de selv samme idealers banner. Derimod bør man søge mere fredelige midler, hjælpe menneskerettighedsforkæmpere, hjælpe stater der rent faktisk forsøger at opnå et demokrati til at opnå et velfungerende et af slagsen. Samtidig må alle demokratiske stater lære at demokratierne ikke er fejlfrie, at der er meget at opnå, at der selv i demokratiske stater krænkes menneskerettigheder. Kun ved at erkende at man ikke selv er ufejlbarlig, kan man hjælpe andre til at blive ufejlbarlig.